Sådan vasker du din flyverdragt

By admin
juli 4, 2016
Kommentarer lukket til Sådan vasker du din flyverdragt

Har du købt en flyverdragt, er det vigtigt at du husker at vaske den før brug. Mange vælger ikke at vaske deres tøj for brug, men her skal du huske på, at der er mange som har rørt din flyverdragt, og du ved ikke altid hvem alle disse personer er. Først og fremmest skal din flyverdragt produceres på en fabrik, og da det meste af tøjproduktionen i dag foregår i udlandet, kan du ikke altid være sikker på at der er rent og behageligt på fabrikkerne. Herefter skal din flyverdragt transporteres fra det ene land til det andet, indtil det havner i Danmark. Selvom at tøjet muligvis kan være pakket ind, er det ikke altid at det er det.

Screenshot_51Når tøjet er kommet ud i butikkerne, vil der være mange som går og kigger på den flyverdragt, som du har købt. Du kan derfor være udsat for at flyverdragten er blevet rørt af flere hundrede danskere, og det uden at den er blevet vasket en enkel gang. At vaske ens flyverdragt før brug er ligeledes meget vigtigt at gøre, inden du vælger at tage din flyverdragt i brug.

Lad vrangen vende ud på din flyverdragt

Inden du begynder at vaske din flyverdragt, er det vigtigt at du vender vrangen ud. Hvis du lader ydersiden vende mod tromlen, vil du ikke få den maksimale effekt, da en flyverdragt ofte vil være vandafvisende, netop fordi at det er en flyverdragt. Selvom at en flyverdragt godt kan være beskidt udenpå, er det ofte indvendigt at du sveder, og for ikke at komme til at lugte af sved, når du tager din flyverdragt på, er det en god idé at få sveden væk på den mest effektive måde – nemlig ved at vaske flyverdragten med vrangen vendt ud.

Derudover skal du finde noget vaskemiddel, som er fremstillet til at vaske udendørstøj. Normalt sæbe vil kunne ødelægge udendørstøj, netop fordi at der er nogle kemikalier og andre stoffer, som en flyverdragt ikke har godt af. Typisk vil der stå på flyverdragten hvad for noget sæbe du skal vælge. Gør der ikke dette på den flyverdragt, som du gerne vil have, kan du altid vælge noget vaskemiddel hvor der ikke er nogle enzymer i. Hvis du vil være 100% sikker på at du bruger det helt rigtige vaskemiddel, kan du altid kontakte den virksomhed, som du har valgt at købe flyverdragten af. Ved de ikke hvad du skal bruge, kan du undersøge dette på internettet. Typisk kan det være en god idé at spørge andre venner, som også ejer en flyverdragt om hvad de har gjort og gør når de vasker deres flyverdragter.

Undgå altid skyllemiddel når du skal vaske din flyverdragt

Når du skal til at vaske din flyverdragt, er der mange som bruger skyllemiddel. Dette skal du ikke gøre, da det vil gøre at din flyverdragt ikke længere er vandtæt. Da de fleste køber en flyverdragt fordi at de befinder sig udenfor når det regner, er det bare at købe noget, som ødelægger ens produkt. Forestil dig at du hælder vand ned i din computer – det har den samme effekt, nemlig at det gør at du ikke kan bruge det til det du gerne vil.

Vask altid din flyverdragt ved lav varme

Det sidste gode fif, som vi kan give dig, er at du altid skal vaske din flyverdragt ved lav varme. En god varme er på omkring de 40 grader. Hvis du vil tumbl din flyverdragt, skal dette også gøres ved 40 graders varme. Dette er for at undgå, at din flyverdragt vil blive beskadiget samtidig med at det gør at din flyverdragt ikke skrumper.

  • Meta