Badmintonsko fra Yonex er ikke til at komme udenom

By admin
december 10, 2018
Kommentarer lukket til Badmintonsko fra Yonex er ikke til at komme udenom

Der er de seneste 5 år hændt en udvidelse fra nogen af de vigtige sportsskoproducenter, der har set en smart fidus i at anvende deres andre indendørssko og gøre brug af andele af den teknologi og viden, som bruges i håndboldsko og tviste det til badminton. Tidens udbuddet af badmintonsko er bestemt af 5 enorme mærker, hvor 2 fabrikanter er specialiseret skoproducenter, der ikke fabrikerer badmintonketcher, badmintontasker, grip, beklædning og andet udstyr til badminton. De her fabrikanter har gennem de sidste par år fabrikeret udendørssko og indendørssko til diverse sportsgrene, og har derfor tilvalgt badmintonsko til deres produktsortiment. Den udvikling tvinger de traditionelle badmintonmærker til at være endnu skarpere når der skal fabrikeres nye sko til badminton.

 

TANG2149Badmintonsko fra Yonex

Et af de store fremstillere inden for badmintonsko er japanske Yonex, som over de sidste mange årtier har været de bedste inden for udstyr til badminton. De har med deres betydningsfulde teknologiske tilgangsvinkel til badmintonsko været nogen af dem, der har medvirket til at påvirke udviklingen bort fra de gamle flade sko uden stødabsorbering, frem til de high-tec badmintonsko, der ses på dagens markedet. En af de ting som Yonex har tilført er en ny slags stødabsorbering, der forærer en høj bounce effekt. Det vil sige at du får en høj effekt, når du lander på foden og skal videre til næste bevægelse. Som en afbildning har Yonex fremført en test hvor man kaster et æg ned på et underlag af Power Cushion, det stødabsorberende materiale i skoen fra ti meters højde, hvor det springer 7 meter op i luften igen.

 

Husk stabilitet

Det er tydeligt at Yonex ligger i toppen, når det kommer til badmintonsko og alle andre former for badmintonudstyr. Det er heller ikke helt uden grund, fordi Yonex bruger mange ressourer på at udvikle deres sko og teknologier dertil. Blandt andet er der i Yonex badmintonsko en rigtig god stabilitet, der hjælper og støtter foden ved alle vrid og skift der er i et badmintonspil. Nogen af de mest nødvendige dele i et par badmintonsko er støtten, da man næsten altid flytter sig i zigzak 80% af tiden. Dette stiller voldsomme krav til det forreste af foden på en badmintonsko, fordi alle spillere putter alt vægten på det ydereste af sålen når man skal ændre position sidevejs på en bane. Man bruger mange forskellige ting for at skabe mere stabilitet når vi laver badmintonsko og en af de mest brugte er at påsætte en lille forstærkning på den udvendige side af det forreste af skoen der giver mere støtte fra sålen og op til det øverste af skoen. En af de andre tilgang er at lave toppen af skoen mere ufleksibel på den ydre side, men det munde ud i et par sko som kan fremstå mindre komfortable at benytte når man spiller og derfor er denne metode ikke så udbredt.

 

Din sko skal sidde rigtigt

Pasformen er såmen meget væsentlig. Netop her taler man typisk om 2 anderles pasformer, en knap så bred samt en almindelig. Mange spillere har en tendens til at tro de er skabt med en bred fod og de af denne årsag skal købe en bred badmintonsko, men faktisk er det unødvendigt at bekymre sig så meget om en bred fod, faktisk vil jeg sige at størstedelen der er af den opfattelse at de har brede fødder faktisk har en ganske almindelig fod. Når man har brede fødder vil en sko strække sig og forme sig efter foden, så det er langt fra et så stort en udfordring. Hvor der vil være en udfordring er hvis man som badmintonspiller har fødder der er smalle. Med den høje grad af bevægelser fra side til side her skal skoen optimal set skal sidde tæt til og derfor er det vigtigt at man ikke kan skride fra side til side i dem. Derfor når man er født med smalle fødder er det ekstra vigtigt at man køber en badmintonsko som er udstyret med en smal pasform, ellers vil man have en større chance for at vride om og man bliver sløv i kamp, fordi foden vil skøjte frem og tilbage inde i skoen.

 

  • Meta